domingo, 4 de febrero de 2018

Alfafara

Degut a la neu caiguda este divendres intentem realitzar una ruta per les proximitats de la població, però a causa del gel i que no volem que ocórrega cap accident, després de fer una volta per la neu, canviem de ruta i visitem el carrer mes estret de la població, llavador i plaça. També visitem la necròpolis tardorromana identificada com de una civilització iber-romana que vivia en esta vall. Les sepultures apareixen disseminades per l'altiplà sense paréixer guardar cap orde. La forma, generalment, és la d'una caixa mortuòria més ampla per un extrem que per l'altre, obeint, sens dubte, a la forma del cos i que seguix la silueta de la figura humana donant el cadàver el cap a llevant. Segons els plans de 1978 són 57 tombes. Cada excavació és d'uns 50 centímetres de profunditat i, al realitzar-se el seu descobriment en 1891, van aparéixer molts ossos mesclats amb gran quantitat de terra, sense cap crani. Una última visita a una cova natural aprofitada per a una antic corral per a porcs, ja en desús i que a patit un afonament de l'entrada. També aprofitem per a planificar les pròximes rutes a realitzar i començar a que el projecte del dia del senderista del pròxim any comence a prendre forma per a presentarse a la federació.




























"Com cada any l'eruga processionària ja esta pels nostres boscos i des d'ací avisem de la seua toxicitat , tant per a nosaltres com especialment perilloses per a les nostres mascotes . Per tant cal tindre precaució amb elles i persupost no tocar-les ."




No hay comentarios:

Publicar un comentario

Eixides Setembre

Tornem al Setembre amb moltes ganes de seguir divertint-nos i córrer per les muntanyes, comencem amb la setmana esportiva, seguim amb Agres,...