sábado, 14 de julio de 2018

Naiximent de la séquia del Port

Este diumenge realitzem una ruta pròxima i amb un encant únic , com és entrar en l'alcavo de la séquia del port , una séquia d'origen àrab que inclús hui seguix en ús i que no hem d'oblidar , ja que durant segles a sigut un verdader luxe per a la població d'Atzeneta .
 Es tracta de la séquia mare o canal principal d’un sistema de reg dels temps d’al-Àndalus (segle IX, possiblement anterior al 929), que a través dels seus 4000 m. de longitud propoprcionava aigua a les hortes d’Atzeneta, Albaida i El Palomar.
Al llarg del seu traçat, baix d’Atzeneta, s’arrengleraven uns quants molins. Disposa d’un seguit de llavadors públics i portelles obertes a les capterreres de les cases, que permeten llavar i escurar sense eixir de casa. El passeig de la séquia discorre entre hors i jardins, cases de la burguesía del 1900, i les naus de l’antiga foneria de la família Roses.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Cim de la Carrasqueta i pous de neu

Este diumenge ens desplacem fins el port de la Carrasqueta per anar a visitar 3 pous de neu que hi han per el trajecte que fem per la serr...