lunes, 10 de junio de 2019

Barranco Moreno Bicorp

Comencem esta bonica ruta des de la Casa del Pi, per a pujar una xicoteta costera que ens porta a l'encreuament que ens indica la ruta del Barranco Moreno. Comencem per l'antiga senda de Jarafuel, molt transitada antany i amb zones inclús empedrades. Continuem pujant fins a arribar a l'entrada d'una senda que baixa cap al Barranc, on ens trobem amb un mar verd de pins i vegetació amb la Mola de Cortés i el pic del Buitre a un costat i a l'altre. Visitem diferents Cases Cova i els seus corrals, abrics amb art rupestre i un magnific entorn natural per a arribar al fons del Barranc i emprendre la ruta de tornada.
Visitem diferents abrics amb art rupestre com són els de Charco de la Madera, dels Gineses i de Calicanto que amb una cavitat impressionant, un entorn realment bell i unes pintures rupestres en tons rogencs, fàcils de trobar, fan imprescindible la seua visita. Les Cases Cova de La Joaquina i del Barranco Moreno són un clar exponent de la vida dels pastors, llauradors i fusters que necesitavan un refugi per a passar llargues temporades en la muntanya. Cases que disposaven d'una estada central amb ximeneia, forn per a coure i estable separat; eren practicament autònomes.
En definitiva, una ruta molt bonica que convina art (pintures rupestres), cultura tradicional de la zona (Cases cova), i un entorn natural impressionant (Barranco Moreno i la seua extensa massa forestal) amb la magnifica companyia d'amics del Club.






















































No hay comentarios:

Publicar un comentario

Eixides Setembre

Tornem al Setembre amb moltes ganes de seguir divertint-nos i córrer per les muntanyes, comencem amb la setmana esportiva, seguim amb Agres,...