lunes, 6 de mayo de 2019

Castelló 2019

Enguany fem una ruta per la serra d'Espadà, una visita a Onda i Vilafamés i, com no, un bon dinar a casa "Xulla".
La ruta consta d'eixida cap al cim de la Ràpita, la nevera de Cuatro Caminos, el despoblat del Jinquer i tornada al coll de la Nevera.
























        Visitem el castell d'Onda (declarat Conjunt Historicoartístic i Bé d'interés cultural l’any 1967). Atesa la seua situació estratègica entre la Plana i la serra d'Espadà, ha estat lloc d'assentament des de la prehistòria. Sobre els vestigis d'antigues cultures (ibèrica i romana), els musulmans van construir una primitiva fortalesa en època califal (segle X). Aquest primer nucli va anar creixent amb els segles fins a convertir-se en una impressionant ciutat fortalesa coneguda com el "Castell de les Tres-centes Torres".















       Vilafamés: Aquest municipi de la Plana Alta ocupa una posició estratègica sobre l'alt d'una muntanya. Aquesta ubicació li confereix àmplies vistes sobre el Pla de l'Arc que s'estén als seus peus i els paisatges circumdants.
       Hi ha restes d’ocupació prehistòrica, del període musulmà, i que fou conquistada la plaça el 1233 per les tropes reials.
       El nucli antic va estar declarada Conjunt Històric Artístic el 2005 i a hores d’ara forma part de la xarxa de pobles més bonics d’Espanya, tot ell apareix envoltat per una muralla, realitzada durant el segle XIV.







No hay comentarios:

Publicar un comentario

Eixides Setembre

Tornem al Setembre amb moltes ganes de seguir divertint-nos i córrer per les muntanyes, comencem amb la setmana esportiva, seguim amb Agres,...