lunes, 15 de julio de 2019

Ruta de les Fonts i Ermites de Montaverner

La ruta de hui és un passeig pels alrrededores de Montaverner , visitant una part de les nombroses fonts que esguiten la població i el seu terme municipal . Comencem per la de La Sénia (Font de la Basenilla) per a continiar per la dels quatre Xorros , passem per la del Molí i la Font del Povil , ja mes lluny del poble , de allí a la de Ca Blanc per a dirigir-nos , per les hortes i la séquia mare , fins a li del Ingles , sent esta la ultima a visitar . Després de passejar per les diferents fonts i junt amb els rius Albaida i Clariano , ens dirigim cap al Pla de Colata per a visitar la seua ermita en honor a la Mare de Déu de Loreto , després de visitar-la ens tornem fins al paratge del Calvari , que esta molt ben preparat amb aseos i barbacoes , per a esmorzar i visitar l'ermita en honor al Crist de la Paciència .
L'ermita de Colata es va construir en 1906 i és un edifici de maçoneria d'alts murs esgarrats per allargades finestres ogivals, coberta de teules a dos aigües i absis pentagonal . L'interior, que seguix l'estil neogòtic, és molt lluminós, net i cuidat , en ell hi ha un templet d'escaiola en què es venera la xicoteta imatge policromada de la Mare de Déu de Loreto . A l'Ermita del Crist de la Paciència s'accedix pujant a una elevació coneguda com Tossal del Calvari que es troba junt amb el poble, per un camí empedrat de cudols i jalonat pels casalicis del Viacrucis i alts ciprers. El Temple va substituir a l'ermita original que va ser destruïda. En l'espadanya pot veure's la data de 1941. Este edifici té adossada la vivenda de l'ermità . La nau interior, amb bancs de fusta, queda coberta per volta de canó amb arcs faixons que reposen sobre pilastres amb capitells corintis i amb un altar en escaiola d'estil renaixentista en el que es venera la imatge, en bella talla, del Santíssim Crist de la Paciència.






























No hay comentarios:

Publicar un comentario

Eixides Setembre

Tornem al Setembre amb moltes ganes de seguir divertint-nos i córrer per les muntanyes, comencem amb la setmana esportiva, seguim amb Agres,...