domingo, 29 de septiembre de 2019

Ontinyent Alt del Cabeçó i ermita de Sant Esteve

Un diumenge més eixim a la muntanya per a realitzar una ruta per la serra que separa les poblacions d'Ontinyent i Vallada, ruta que ens porta primer, per una bona costera, a l'alt del Cabeçó Gros i que al baixar ens porta a la comarca de la Costera i, que al fer un dia de molta calor, desistim realitzar la pujada a l'Alt de La Creu. D'allí, després d'esmorzar, ens dirigirem cap a l'ermita de Sant Esteve on es pot disfrutar d'unes vistes de la Vall d'Albaida espectaculars. Ja d'allí ens dirigim als vehicles per donar per acabada la ruta de hui. 
L'ermita de Sant Esteve va ser construïda pels pagesos l'any 1702, amb murs de maçoneria i els angles perimetrals reforçats amb pedres rústicament llaurades. Es troba sobre una grada també de maçoneria. Després d'ascendir per la seua escalinata col·locada al centre de la grada, arribem a l'esplanada superior i amb dos arcs neogòtics realitzats amb maons cara vista. A l'interior de l'atri sobre l'altar, hi ha un retaule formant una capelleta al centre del qual es conserva la imatge de "El Santet", com se'l coneix popularment a Sant Esteve. És considerat a la comarca com el protector contra les arrasadores pedregades d'estiu.

https://es.wikiloc.com/rutas-senderismo/alt-del-cabezo-de-la-creu-cava-lavenc-lermita-san-esteve-29557499

No hay comentarios:

Publicar un comentario

La Font Roja I Alt del Menejador

La ruta de hui ha trancorregut pel paratge natural de la Font Roja. Partint del Santuari hem passat per la cova Gelada i hem continuat fins ...