domingo, 12 de enero de 2020

VALL D'ALCALÀ

Hem volgut començar l'any fent una ruta apta per a tots els socis, per la comarca de la Marina Alta, concretament per la Vall d'Alcalà. Ha segut un matí prou fresc, ja que hem començat la ruta amb una temperatura de -3º.

Comencem la ruta des de Alcalà de la Jovada, passant per la plaça del Bisbe Vilaplana, on està la famosa font d'Al-Àzraq, i que ja estan preparan la foguera de Sant Antoni. Continuem pel carrer de la Torre fins arribar a una xicoteta tanca de fusta, on no la creuem i ens dirigim pel carrer de la dreta a agarrar el Camí del Molí.

A pocs metres d'agarrar el camí ens trobem en una senyalització que ens indica on es va firmar el Tractat del Pouet. Continuem per la pista fins arribar al Despoblat de Saltes, on ens desviem després un poc a la dreta per vore una antiga almàssera, on encara es poden vore les pedres treballades.

Continuem la nostra ruta fins arribar a una bifurcació, on agarrem el camí de la dreta que ens porta pel mig d'un bosc de carrasques als masos de Capaimona. Els visitem fins arribar a una ermiteta que hi ha prop dels masos, peró que tenim que tindre precaució, ja que hi han colmenes.

Tornem per on hem vingut fins a la bifurcació d'abans per anar en direcció a la pista d'aterratge. La creuem per arribar a visitar la Nevera de Dalt, en prou bon estat de conservació. Continuem per la pista fins arribar a un altra bifurcació, on esta vegada agarrem el camí de l'esquerra que ens porta pel Pinar del Rei a una senda no assenyalada, anomenada camí de les Saleretes, que ens porta a creuar el barranc Fondo, i que ens porta al camí de la Nevera de Baix. Hem de tindre en conter, que a la altura que creuem el barranc Fondo, si ha plogut fa poc, pot portar aigua.

La Nevera de Baix també es troba en perfecte estat de conservació, i tenim sort de que està oberta i la podem visitar per dins. Continuem pel camí de la nevera fins arribar al poble, passant pel llavador i per darrere de la casa on va viure Al-Àzraq, donant per finalitzada la ruta.





























Si voleu vore la ruta al wikiloc, cliqeu ací Vall d'Alcalà







No hay comentarios:

Publicar un comentario

Eixides Setembre

Tornem al Setembre amb moltes ganes de seguir divertint-nos i córrer per les muntanyes, comencem amb la setmana esportiva, seguim amb Agres,...