domingo, 3 de enero de 2016

Font de Mariola - Cava de Xàtiva - Mas dels Arbres - Cava Miquel - Cava dels Taulells

Comencem la ruta des de la Font de Mariola, agarrant la pista que hi ha, ona uns 800 metres girem a la dreta per agarrar una senda que ens porta fins la cava de Xàtiva. Continuarem la senda per a tornar agarrar la pista que hem deixat abans, i que ens porta al Mas dels Arbres, passant primer per la seua font. D'ací agarrem una senda que ens porta cap amunt a la cava d'En Miquel. Es troba en la cresta septentrional de la Serra de Mariola, al nord del Mas dels Arbres, a 1.050 metres d’altura. En el seu aspecte extern es caracteritza pels contraforts que va ser necessari construir per a elevar l’altitud del depòsit, atés que la duresa del substrat calcari que no permet a penes realitzar l’excavació del pou que apareix rodejat per un ciclopi basament, d’alrededor de 40 m d’amplitut, reforçat per huit contraforts que el circumden. 

Continuem i passem per un altra cava, la dels Taulells o de Portín, a 1087 metres d'altura, i prop del Cabeçó de Mariola, antic assentament iber, on agarrem una senda que ens porta de nou a la Font de Mariola.














Per vore la ruta a Wikiloc, cliqueu ací Font de Mariola - Cava d'En Miquel

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Eixides Setembre

Tornem al Setembre amb moltes ganes de seguir divertint-nos i córrer per les muntanyes, comencem amb la setmana esportiva, seguim amb Agres,...