domingo, 24 de enero de 2016

Sant Esteve d'Ontinyent - Cova de l'Avern

Es desplacem fins la Urbantzació El Pilar (Ontinyent), per a visitar l'ermita de Sant Esteve i després la Cova de l'Avern. 

Agarrem el camí que puja cap a l'ermita, la cual està situada sobre un pintoresc paratge al cim de la Serra Grossa, a uns 800 metres sobre el nivell del mar. L'ermita de Sant Esteve va ser construïda a l'any 1702, autoritzant la seua construcció Sant Joan de Ribera, virrei de València (1602 - 1604) i arquebisbe de València (1569 - 1611). El seu mirador està situat a 780 m sobre el nivell del mar. Cap al llevant veiem una panoràmica de la vall i de les siluetes de les muntanyes que ens envolten, com són la serra del Benicadell i la serra de Mariola, i també es domina tota la Vall d'Albaida. 

Després continuem per la pista, un quilòmetre més o menys, i ens endinsem pel Barranc de l'Infern a buscar la Cova de l'Avern. En la cova trobarem tortuoses galeries que s'endinsen a la muntanya. Hi ha llegendes i rumors que especulen amb la seua longitud i la seua connexió amb altres coves, fins i tot amb algunes que arriben al mar.






















Per vore la ruta al Wikiloc, cliqueu ací Sant Esteve d'Ontinyent - Cova de l'Avern

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Eixides Setembre

Tornem al Setembre amb moltes ganes de seguir divertint-nos i córrer per les muntanyes, comencem amb la setmana esportiva, seguim amb Agres,...