lunes, 9 de octubre de 2017

D`Alcala de la Jovada fins a la Penya Foradà

La Foradà és la penya més emblemàtica i l'element paisatgístic més representatiu de tota La Vall de Gallinera. Encara que no és el punt més alt (737,3 m) ofereix una vista magnífica de La Vall de Gallinera, al nord, i de la veïna Vall d'Alcalà, al sud .

El despoblat morisc de L´Atzuvieta es troba ubicat en la localitat d'Alcalá de la Jovada pertanyent al municipi Vall d'Alcalá. Este despoblat morisc és el millor conservat de la Comunitat Valenciana. Va ser en esta localitat on va nàixer l'any 1208 el cabdill musulmà A l'Azraq, cridat el dels ulls blaus el qual es va sublevar contra el rei d'Aragó Jaume I. L'expulsió dels moriscos va deixar el poblat de L'Atzuvieta abandonat, sent ocupat posteriorment per repobladors cristians durant el segle XVII i abandonat definitivament en el segle XVIII. En el poblat està declarat Bé d'Interés Cultural, el visitant pot veure 17 vivendes com eren en l'època en què estaven ocupades pels moriscos.















 


No hay comentarios:

Publicar un comentario

Eixides Setembre

Tornem al Setembre amb moltes ganes de seguir divertint-nos i córrer per les muntanyes, comencem amb la setmana esportiva, seguim amb Agres,...