domingo, 29 de octubre de 2017

El Barranc de l’Infern, la Catedral del Senderisme

Al nord de la província d'Alacant, en l'evocadora Vall de Laguar, trobem el Barranc de l'Infern o Catedral del Senderisme. La ruta de senderisme discorre íntegrament per la senda, que rodeja el fantàstic Barranc de l´infern, d'altíssim valor geològic i botànic, utilitzant les peculiars i característiques sendes de ferradura amb escalons, que fent zig-zag salven els grans desnivells que separen Fleix i Benimaurell, de les seues respectives. Rep este nom pels seus més de 6.800 escalons excavats, d'origen morisc, que salven les pujades i baixades de la ruta.

Un poc d'Història: La Vall de Laguar, el que fóra l'últim reducte dels moriscos en el Regne de València, expulsats Al Novembre de 1609, tanca sens dubte un dels nostres tresors naturals i culturals més bonicsUna gran ruta que realitzarem un gran grup d'amics de diverses poblacions i que disfrutarem gratament de la companyia de multitud de senderistes.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nocturna 2019 De Beniarres fins Atzeneta

Un any mes , abans de la parada estival , realitzem una ruta nocturna des de Beniarrés fins a Atzeneta , una ruta que transcorre per l'O...