domingo, 13 de mayo de 2018

Circular forat Bèrnia, Bèrnia, Cases de Bèrnia

Este diumenge ens desplacem a la Serra de Bèrnia per a realitzar una circular sense pujar a la cima i que al passar pel forat de Bèrnia, un passadís excavat que comunica les dos cares de la Serra de Bèrnia amb una longitud aproximada de 20 metres i l'altura varia al llarg del seu recorregut, ens oferix unes vistes espectaculars del Mediterrani, amb la Serra Gelada, la platja de l'Albir, Altea als nostres peus i davant les serres del Puig Campana, el Ponoig i Aitana entre altres.
 Després d'esmorzar ens posem amb la ruta de volta, passant pel Fort de Bèrnia que l'any 1562, per orde de Felip II, es va construir en el vessant sud de la serra pretenent evitar la situació produïda en 1526 amb la revolta dels moriscos, que es van instal·lar en el dit emplaçament durant llargs mesos, la finalitat de l'edificació era, d'una banda, previndre les revoltes de moriscos i, d'un altre, defendre la costa dels freqüents atacs dels pirates berberiscos. Des de les restes d'esta fortificació, situada a 803 metres d'altura, es pot controlar visualment tota la línia costanera compresa entre el Cap de la Nau, a Xàbia, i el port d'Alacant. 
Des d'allí ja ens dirigim cap al principi de la ruta on ens espera una riquíssima paella en el Rte. Sierra de Bèrnia que disfrutem amb bona gana i boníssima companyia en un entorn protegit com La Serra de Bèrnia.









































https://es.wikiloc.com/rutas-senderismo/bernia-forat-de-bernia-24855230

1 comentario:

Eixides Setembre

Tornem al Setembre amb moltes ganes de seguir divertint-nos i córrer per les muntanyes, comencem amb la setmana esportiva, seguim amb Agres,...