domingo, 27 de mayo de 2018

Vall de Gallinera - Cova Forada

Este diumenge ens n'anem a una ruta, ja tradicional en el club, per a pujar a la Peña Forada i veure els camps de cireres en el seu màxim esplendor.  
Aprofitem per a comprar alguna caixa i menjar unes quantes pels camps que passem. Partim des del Convent de Sant Andreu del Franciscans, en Benitaia. En 1611, es va fundar com a conseqüència directa de l'expulsió dels moriscos en 1609 per orde del rei Felip III, perquè amb això el Regne de València va perdre un terç de la seua població, i prompte van haver d'adoptar-se mesures de repoblació. Així va ser com a la Vall de Gallinera van arribar gents de Mallorca sota el patrocini del VII duc de Gandia, Carlos de Borja i Centelles. En dit convent es produïx tots els anys una vistosa alineació astronòmica l'origen de la qual es remunta a principis del segle XVII, quan uns franciscans van construir un convent en el precís lloc on en el dia del seu sant patró, la llum del Sol travessara una muntanya i ho il·luminara. El convent, del que actualment es conserven poques restes, es va erigir als peus de la Penya Foradà, l'element topogràfic més significatiu de Vall de Gallinera, perquè en la seua cima (737 m.) disposa d'un arc de pedra natural que és una referència visual des de molts punts del vall.
                            https://es.wikiloc.com/rutas-senderismo/penya-forada-25264038

1 comentario:

  1. Falten les caixes de cires i el venedor.Jajaja. Juan eixa botella esta buida.

    ResponderEliminar

Nocturna 2019 De Beniarres fins Atzeneta

Un any mes , abans de la parada estival , realitzem una ruta nocturna des de Beniarrés fins a Atzeneta , una ruta que transcorre per l'O...