miércoles, 2 de mayo de 2018

Pic del Penyagolosa i dinar a la Vall d'Alba

Un any mes realitzem una excursió a Castelló amb l'objectiu de pujar a la cima del Penyagolosa , una muntanya el nom de la qual , com assenyala l'escriptor Joan Fuster, pot tindre dos orígens: Peña llépola i Peña colosa o colossal, sent este últim el més probable.
 El Parc Natural del Penyagolosa, localitzat entre els termes municipals de Vistabella del Maestrat, Xodos i Vilafermosa, representa una fita geogràfica de primer orde i un referent cultural molt arrelat en la tradició valenciana. Amb els seus 1.094,45 ha comprén la muntanya d'utilitat pública de Sant Joan de Penyagolosa i el seu pic més elevat (1.814 m d'altitud) és considerat el sostre de la Comunitat Valenciana per excel·lència, només superat per l'Alt de les Barraques (Turó Calderón) .En els últims contraforts del sistema Ibèric i la serralada costaner- catalana, el massís del Penyagolosa forma part d'un encreuament d'ambients geològics, biològics, culturals i socials.
 El Penyagolosa és la cima senyera per als valencians i també un referent per a l'excursionisme. Les seues cimes, llomes, turons, sendes i inclús penya-segats han format part de les vides de diverses generacions de muntanyencs. 
Dominen les pinedes, tant de pi roig com a negre, però també abunden l'auró, til·ler, roure roure martinenc, grèvol, pomera silvestre i teix . Respecte a la fauna, destaca la concentració de rapaços, sobretot l'àguila reial , entre els mamífers destaca la cabra salvatge i els xicotets insectívors com la musaranya i el talponet i diverses aus forestals, com la cornella piquirroja .













































Disfrutem d'una bon dinar en l'Hotel-Restaurant Casa Ripo de la Vall d'Alba , on vam poder degustar un arròs amb galeres que estava espectacular i difrutar de la taula amb una companyia magnifica . També celebrem l'aniversari de Mila , que per a ella va ser tota una sorpresa tramada pel seu germà Juan , en conclusió va ser un dia espectacular .












https://es.wikiloc.com/rutas-senderismo/puja-al-penyagolosa-24488254

1 comentario:

  1. Realment va ser un dia preciós. La satisfacció de pujar al Penyagolosa a més en un dia despejat on es podia gaudir del paisatge. I com a colofó el dinar. amb la fam que duiem no va quedar res i om vam comentar i riure amb les anecdotes del mati.

    ResponderEliminar

Eixides Setembre

Tornem al Setembre amb moltes ganes de seguir divertint-nos i córrer per les muntanyes, comencem amb la setmana esportiva, seguim amb Agres,...