domingo, 17 de febrero de 2019

Aielo de Rugat - Castell de Rugat - Penyes Llúcies




Ruta circular que comença en la població d'Aielo de Rugat, des de la font de Sant Antoni Abad, a buscar el sender SLV 43, on es trobem enseguida en la font de Ferri. Senda que ha segut netejada i desbroçada. Pujem vorejant el Tossal Redó a buscar la font de l'Heura, passant abans per un forn de calç. Una vegada en la font de l'Heura la visitem, ja que com he dit abans han netejat el paratge i es molt bonico. 

Continuem per la senda fins aplegar a la caseta del Magre, i es desviem per a visitar el Castell de Rugat. Castell medieval d'origen àrab que servia de fortalesa fronterera entre les taifes de Xàtiva i Dénia, fins a la reconquesta el 1258 pel rei En Jaume I. Posteriorment formà part de la xarxa de fortaleses de Benicadell i cedit després a Bernat de Bellvís; llavors els seus descendents es traslladen al proper Palau de Castelló de Rugat, sent abandonat definitivament vora el 1500. Encara esconserva un dels dos aljubs que tenia. 
Deixem el castell i continuem per la senda fins arribar a un encreuament, on be podem tirar cap a la dreta i fer la ruta mes curta, o a la esquerra i anar a buscar les Penyes Llúcies. Triem esta última i passem per els corrals de Simeó i Montesí abans d'arribar a les Penyes Llúcies. Una vegada en elles, deixem el sender SLV 43 per agarrar una senda que ens porta per dalt de les penyes a buscar el camí del Molí. Senda en un poc de desnivell acusat i en molta pedra solta, lo que ens fa anar poc a poc. 
Una vegada deixem la senda, continuem per el camí fins arribar al molí d'Aielo i donem per acabada la ruta.































No hay comentarios:

Publicar un comentario

Eixides Setembre

Tornem al Setembre amb moltes ganes de seguir divertint-nos i córrer per les muntanyes, comencem amb la setmana esportiva, seguim amb Agres,...