domingo, 20 de octubre de 2019

Ruta de les neveres de La Mariola

Seguint amb l'activitat cultural, que comencem el dissabte, realitzem una ruta per les Neveres mes representatives de La Mariola, com són la Cava Gran, la Cava de l'Habitació o de d'en Miquel entre altres. Ruta en la qual, Pascual i Ximo ens expliquen en cada nevera o ventisquer l'època en què s'utilitzà, ús principal, capacitat i importància entre altres dades històriques i d'interés, així com anècdotes lligades al comerç de la neu.
Comencem el recorregut en el Convent d'Agres per a pujar fins al refugi del Montcabrer, que esta situat entre la Cava de l'habitació i la Cava Gran, passant per diferents caves i ventisquers repartits pel camí. Després d'esmorzar en la Cava Gran ens dirigim cap a la Cava d'en Miquel, passant per la del Buitre, Na Vidala, Clot de la Vila entre altres i arribar a la dita Cava que des de lluny pareix mes bé una fortificació d'una ciutat degut als contraforts que disposa i que degué de ser la ultima nevera a construir-se ja que en eixa època ja es fabricava el gel de forma industrial. Hem visitat una gran quantitat de Neveres, Pous i Ventisquers, no tots els desitjats, i que a causa de la visita de la pluja vam haver d'acurtar el recorregut i deixar algun lloc per visitar. Una gran idea el combinar el paisatge de les nostres muntanyes amb les explicacions de les activitats i cultura que es realitzaven en la muntanya. 
Disfrutem ara d'unes imatges d'este dia.











































https://es.wikiloc.com/rutas-senderismo/ruta-de-les-caves-de-mariola-42657469

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Eixides Setembre

Tornem al Setembre amb moltes ganes de seguir divertint-nos i córrer per les muntanyes, comencem amb la setmana esportiva, seguim amb Agres,...