sábado, 19 de octubre de 2019

Xarrada Cultural FEMECV i Club Excursionista d'Atzeneta

Este cap de setmana, en col·laboració amb la FEMECV, realitzem una activitat cultural que constarà d'una xarrada i una ruta de senderisme. Comencem el dissabte amb la xarrada en l'Alberg Municipal d'Atzeneta, que l'Ajuntament té a bé deixar-nos, sobre el comerç de la neu en la Serra Mariola i la família Puig, un comerç que va començar en el segle XVI i que acabaria en el XIX, i que va tindre la seua importància com demostren la gran quantitat de Neveres, Pous i Ventisquers que hi han repartits per tota la serra, inclús per la Vall. Neu amb un ús principalment medicinal i amb molts altres usos com el de conservació i transport de menjar. 
Una xarrada molt interessant , que els nostres socis i amics Pascual Boira i Ximo Tormo, ens la realitzaren amb un domini total del tema que ens ocupa ja que tenen publicat un llibre titulat "La Serra de Mariola i el comerç de la neu. Caves, cases i pous de neu" i que esta realitzat des d'una gran passió que tenen per esta comarca. Destacar que Pascual Boira té publicats dos llibres mes "El comerç de la neu a Castelló de la Plana" i "Les neveres de la província de Castelló". També serien innumerables totes les col·laboracions de Pascual en diferents butlletins i altres, com les de Ximo que , entre altres, a col·laborat en els llibres d'Atzeneta d'Albaida "Imatges i paraules per a la memória" i "El mirador de la vall". Un verdader plaer comptar amb estes dos grans persones en este Club. 
Després de la xarrada disfrutem d'un vi d'honor i un xicotet sopar per a acabar.
Ara ja vos deixe amb un recull d'imatges del dia.



















No hay comentarios:

Publicar un comentario

Eixides Setembre

Tornem al Setembre amb moltes ganes de seguir divertint-nos i córrer per les muntanyes, comencem amb la setmana esportiva, seguim amb Agres,...